Holistische Ontspanningsmassage

Holistische Ontspanningsmassage

We leven in een gekke tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Hierdoor zitten veel mensen in hun hoofd en zijn niet meer in contact met zichzelf en hun lichaam. Er kunnen dan allerlei klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld onrust, prikkelbaarheid, piekeren en in sommige gevallen zelfs een burn-out.

Een holistische ontspanningsmassage helpt je jouw lichaamsbewustwording terug te krijgen. Je ontvangt een zachte oliemassage van je hele lichaam met aandacht voor je gevoelsbeleving waardoor je weer leert in contact met je lijf en uit je hoofd te komen. Hierbij wordt ook gewerkt met geur en klank, waardoor al jouw zintuigen geprikkeld zullen worden. Je zal hierdoor steeds beter naar de signalen die je lichaam geeft kunnen luisteren en minder snel over je grenzen heen gaan. Andere

  1. Lagere bloeddruk en hartslag: De massage bevordert ontspanning, wat kan leiden tot een daling van de bloeddruk en hartslag.

  2. Toename van bloedtoevoer naar de huid en slijmvliezen: Verbeterde circulatie resulteert in een betere bloedtoevoer naar de huid en slijmvliezen, wat bijdraagt aan een gezonde huid en een betere immuunrespons.

  3. Onderdrukking van stresshormonen: De massage helpt bij het verminderen van stresshormonen, waardoor een gevoel van kalmte en ontspanning ontstaat.

  4. Verlaagde spierspanning: Het kneden en strekken van de spieren tijdens de massage draagt bij aan het verminderen van spierspanning, wat gunstig is voor het verminderen van pijn en stijfheid.

  5. Effectievere spijsvertering: Door de ontspanning van het lichaam kan de spijsvertering efficiënter verlopen, waardoor mogelijke spijsverteringsproblemen verminderen.

  6. Opname en opslag van voedingsstoffen: De verbeterde circulatie bevordert de opname en opslag van voedingsstoffen, wat gunstig is voor algemene gezondheid en welzijn.

  7. Aanmaak van gelukshormoon oxytocine: De massage stimuleert de productie van oxytocine, het zogenaamde "knuffelhormoon", dat bijdraagt aan een gevoel van geluk en verbondenheid.

Een holistische ontspanningsmassage biedt niet alleen fysieke voordelen, maar heeft ook diepgaande effecten op het emotionele en energetische welzijn. Het is een holistische benadering die het lichaam als geheel ondersteunt en in balans brengt.

Neem gerust contact met me op voor vragen of om een sessie in te plannen.