Behandelingen

Holistische Ontspanningsmassage

We leven in een gekke tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Hierdoor zitten veel mensen in hun hoofd en zijn niet meer in contact met zichzelf en hun lichaam. Er kunnen dan allerlei klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld onrust, prikkelbaarheid, piekeren en in sommige gevallen zelfs een burnout. 

Een holistische ontspanningsmassage helpt je jouw lichaamsbewustwording terug te krijgen. Je ontvangt een zachte oliemassage van je hele lichaam met aandacht voor je gevoelsbeleving waardoor je weer leert in contact met je lijf en uit je hoofd te komen. Hierbij wordt ook gewerkt met geur en klank, waardoor al jouw zintuigen geprikkeld zullen worden. Je zal hierdoor steeds beter naar de signalen die je lichaam geeft kunnen luisteren en minder snel over je grenzen heen gaan. Andere 

  1. Lagere bloeddruk en hartslag: De massage bevordert ontspanning, wat kan leiden tot een daling van de bloeddruk en hartslag.

  2. Toename van bloedtoevoer naar de huid en slijmvliezen: Verbeterde circulatie resulteert in een betere bloedtoevoer naar de huid en slijmvliezen, wat bijdraagt aan een gezonde huid en een betere immuunrespons.

  3. Onderdrukking van stresshormonen: De massage helpt bij het verminderen van stresshormonen, waardoor een gevoel van kalmte en ontspanning ontstaat.

  4. Verlaagde spierspanning: Het kneden en strekken van de spieren tijdens de massage draagt bij aan het verminderen van spierspanning, wat gunstig is voor het verminderen van pijn en stijfheid.

  5. Effectievere spijsvertering: Door de ontspanning van het lichaam kan de spijsvertering efficiënter verlopen, waardoor mogelijke spijsverteringsproblemen verminderen.

  6. Opname en opslag van voedingsstoffen: De verbeterde circulatie bevordert de opname en opslag van voedingsstoffen, wat gunstig is voor algemene gezondheid en welzijn.

  7. Aanmaak van gelukshormoon oxytocine: De massage stimuleert de productie van oxytocine, het zogenaamde "knuffelhormoon", dat bijdraagt aan een gevoel van geluk en verbondenheid.

Een holistische ontspanningsmassage biedt niet alleen fysieke voordelen, maar heeft ook diepgaande effecten op het emotionele en energetische welzijn. Het is een holistische benadering die het lichaam als geheel ondersteunt en in balans brengt.

Neem gerust contact met me op voor vragen of om een sessie in te plannen.

Klankmassage

Tijdens een klankmassage wordt je, in een veilige setting omringt door de geruststellende klanken van speciaal ontworpen instrumenten, waaronder klankschalen, tingsha's, koshi's en stemvorken. Met zorgvuldige aandacht breng ik deze geluiden over naar jouw lichaam, waardoor een helende deken van trillingen ontstaat. Klankschalen zullen onder andere op het lichaam geplaatst worden en de kleding kan hierbij gewoon aanblijven.

De klanken resoneren met de cellen, weefsels en organen, waardoor een diepgaand effect ontstaat. De trillingen kunnen diep doordringen, zelfs op plaatsen waar fysieke aanraking moeilijk kan komen.

Hoe kan Klankmassage jou helpen?

Diepe Ontspanning: Klankmassage is uitermate effectief in het activeren van het parasympathische zenuwstelsel, wat leidt tot diepe ontspanning. Het vermindert stress en bevordert een gevoel van kalmte en welzijn.

Stressvermindering: De trillingen van de klankinstrumenten helpen stresshormonen te verminderen en bevorderen zo een gevoel van innerlijke rust. Dit maakt het bijzonder ondersteunend wanneer je te maken hebt met stressgerelateerde aandoeningen.

Emotionele Heling: Klankmassage kan helpen bij het loslaten van vastzittende emoties en blokkades. Het bevordert emotionele heling en helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen.

Energetische Balans: Klankmassage draagt bij aan een gezonde stroom van de levensenergie. Door te werken met de chakra's, de energiecentra in het lichaam, helpt klankmassage bij het herstellen van de energetische balans en het opheffen van blokkades. .

Bevordering van Meditatie: Door de repetitieve klanken en trillingen kan klankmassage helpen bij het bereiken van meditatieve staten. Het ondersteunt mindfulness en bevordert innerlijke stilte.

Zelfbewustzijn en Spirituele Groei: Klankmassage kan bijdragen aan een diepgaand zelfbewustzijn en spirituele groei. De ervaring kan mensen in contact brengen met hun innerlijke essentie.

Klankmassage is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan worden aangepast aan de individuele behoeften. Stuur gerust een berichtje voor meer informatie en om een afspraak in te plannen.

Holistisch Cuppen

Ontdek de transformerende kracht van holistisch cuppen, een eeuwenoude techniek die niet alleen de doorbloeding bevordert, maar ook gericht is op het vrijmaken van energetische blokkades in de chakra's. Bij mijn holistische cupping sessies staat het herstel van balans en doorstroming van levensenergie centraal.

Trauma's die zich in het lichaam hebben vastgezet zullen laag voor laag los gecupt worden en kunnen helen. 

Holistisch Cuppen voor Chakra-Harmonie:

1. Basischakra (Muladhara): Bij het basischakra, richten we ons op het loslaten van spanningen en blokkades die verbonden zijn met overlevingsinstincten. Dit creëert een stevig fundament voor emotionele stabiliteit en gronding.

2. Sacraalchakra (Svadhisthana): Holistisch cuppen van het sacraalchackra helpt om emotionele blokkades op te heffen en ruimte te creëren voor creativiteit en genot.

3. Zonnevlechtchakra (Manipura): In het gebied van de zonnevlecht werken we aan het bevrijden van blokkades die de zelfexpressie en persoonlijke kracht beïnvloeden. Holistisch cuppen kan helpen om het zelfvertrouwen te versterken en de innerlijke kracht te activeren.

4. Hartchakra (Anahata): Het hartchakra staat centraal in het bevorderen van liefde en verbinding. Cupping in dit gebied ondersteunt het vrijmaken van emotionele bagage, waardoor ruimte ontstaat voor onvoorwaardelijke liefde en compassie.

5. Keelchakra (Vishuddha): Voor het keelchakra richten we ons op het doorbreken van belemmeringen in zelfexpressie en communicatie. Holistisch cuppen kan helpen om de stem vrij te maken en de waarheid zonder terughoudendheid uit te drukken.

6. Voorhoofdchakra (Ajna): Bij het voorhoofdchakra werken we aan het openen van het derde oog, waardoor intuïtie en helderheid toenemen. Holistisch cuppen in dit gebied ondersteunt de ontwikkeling van inzicht en bewustzijn.

7. Kruinchakra (Sahasrara): Om de verbinding met het hogere zelf te versterken richten we ons op het kruinchakra. Holistisch cuppen kan helpen bij het openen van de geest voor spirituele groei en bewustwording.

Mijn holistische benadering van cupping is gericht op het creëren van een diepe, helende ervaring die niet alleen fysiek, maar ook energetisch en spiritueel doorwerkt. Neem contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken en ontdek de bevrijdende kracht van holistisch cuppen.